Април`2005 – в. Хъшове – автор: Диляна Байрактарова

 

Празничен концерт в Атина

Концертът на приключи с това. След Валя Балканска на сцената излязоха малките Лора и Ники от град Шумен – републикански шампиони за деца от България по класически и латиноамерикански танци. С изпълнението си те просто докоснаха сърцата на зрителите. Не само заради майсторството, а и заради това, че всяка жена виждаше в тях своето дете, своето внуче. Участие взеха още Катерина и Галин от Силистра – ученици на Врата Ценкова. Прекрасно беше изпълнението на смесената българо-гръцка танцова двойка Кристиана и Христос. Тя е от клуб „Импресия“ от Силистра, а той от училище „Астер“ в Атина. Кристиана е дъщеря на Наташа Кунева – треньор по спортни танци в Силистра. Кристина и Аргирис също спечелиха любовта на публиката. Те са от танцовата школа „Галена данс“ в Атина.

И изведнъж на сцената излезе едно бяло видение. Едно крехко, нежно създание грандиозно се понесе под палещите лъчи на слънцето, по звуците на „Умиращия лебед“ от Сен Санс. Това беше примабалерината Петя Илиева, която дойде специално за концерта чак от Финландия. Петя е възпитаничка на Балетното училище в София, ученичка на голямата българска балерина Вера Кирова. Носителка на златни медали от конкурси в Москва, Люксембург, Париж и Варна. Изпълнявала солова роля в кралския балет на Дания по покана на най-големия хореограф на нашето време – Морис Бежар. Изящната красавица с топъл поглед и нежна усмивка  наистина плуваше като лебед по сцената – с невероятна грация и изключителен финес.



Заслугата за нейното участие, както и на останалите танцьори бе на Наташа Кунева от Силистра – дългогодишен треньор по спортни танци, който сега по стечение на обстоятелствата е икономически емигрант в Гърция.

Хубаво беше в неделя на площад „Клавтмонос“. Празникът сближи хората, накара ги да забравят поне за малко трудното ежедневие. Иска ни се да благодарим на всички – и на организаторите, и на участниците, и на публиката. И на всички онези, които не пожалиха труда си, за да се осъществи празникът. Както и на официалния спонсор на тържеството – „Уестър Юнион“.

И да си пожелаем и други такива празници да ни събират отново!

Коментари

Популярни публикации