Октомври`2006 – в. Хъшове – Александрина Зисиаду

 Наташа Кунева: Всички сме хора на този свят и бедни, и богати…

Наташа Атанасова Кунева-Йорданова е родена и израснала в Силистра. Завършва политехническата гимназия „Климент Охридски“ в родния и многообичан град през 1978 година. Както казва тя:“ Гордея се с този град!“ и всяка „втора“ дума е отправена към родния Дръстър.

След това се отправя към София, където завършва успешно Института за музикални и хореографски кадри, профил „Балетна педагогика“ през 1980 година.

Недипломиран висшист е от ВИФ със специалност „Спортни танци“, но изоставя образованието, за да емигрира в южната съседка.

От 2001 година е в Гърция. Досега е работила като baby sitter на вътрешна работа, в момента е безработна с травма на прасеца и мускула.



Щастливо омъжена от 24 години , с две прекрасни дъщери. Едната е студентка в България и живее с баща си, а другата е студентка – първа година, в Гърция.

Много й липсва родината: „България я обожавам. България я обичам, българка съм от Добруджа. Гордея се, че съм българка. Радвам се, че съм жива. Щастлива съм и благодаря на гръцката земя, защото ако не беше тя нямаше да имам две умни, две пораснали, две борещи се дъщери“.

Целият си живот прекарва в „служба“ на танците. Учителка е по балет и спортни танци в Детска школа по изкуствата в Силистра. Любовта към танцувалното творчество се „обработва“ от нейната учителка Вартухи Кеворк Ценкова, която много обича и уважава.

Наташа е първата учителка на Галя Христова (синеоката красавица и шефка на балет „Сатен“, станала суперпопулярна с „Шоуто на Слави“). Наташа й дава първите уроци, след това я поема Варта Ценкова.

Но г-жа Кунева- Йорданова съвсем не спира дотук.  Тя става учителка на много бъдещи световноизвестни величия. Едно от които е Петя Игнатова Илиева – световна балетна звезда, танцувала на много балетни сцени по цялото земно кълбо. Великия Морис Бежар, световноизвестен хореограф я избира за солист на кралския балет в Дания, преди седем години.

Наташа е една борбена личност, със силен дух и непоклатима воля. Иска да направи нещо, което си мечтае втора година.

„Искам на талантливите и трудолюбиви деца от цяла България да покажа това, което на мен ми харесва в Атина, Гърция. Желая да им покажа Ликавитос, акропола, Ерму, Атина  и най-вече на всички ние, български емигранти, на които им липсват децата, да им се порадваме, така както миналата година с г-жа Валя Балканска на 26 май им се радвахме“.

„Сега искам да го направя, както се правят по света професионалните състезания по спортни танци, т.е. да сме на широко и удобно, да сме седнали, на масите да има по нещичко“. Иска всичко да е изрядно и изпипано до най-малката подробност, както го е „изградила“ в мечтите си.

„Участниците да са близо до нас – публиката, защото ще бъдат от градовете София, Силистра, Варна, Бургас, Видин, Казанлък и много други. Мечтая си да дойде великата за мен учителка на Глория Тони Дачева и да запеем: „Всички сме хора на този свят – и бедни, и богати …“.

До този момент не е уточнила датата на този грандиозен спектакъл. Но без съмнение ще се осъществи, уточнява г-жа Кунева.

….Дано, дано, дано ..до всяко добро същество, застане поне още едно …

Коментари

Популярни публикации